Je bekijkt nu Zijn deze hardloopdoelen jouw goede voornemens voor 2021?

Zijn deze hardloopdoelen jouw goede voornemens voor 2021?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Hardlopen

We hebben december inmiddels bereikt. Hiermee is er dus bijna een einde aan wat waarschijnlijk het vreemdste jaar van je leven gekomen. De kans is dus ook groot dat je 2021 wilt beginnen vol goede moed met allemaal goede voornemens. Hierbij kun je natuurlijk hardloopdoelen alvast gaan opstellen voor het volgend jaar. Heb je één van deze doelen gehaald? Dan kun je jezelf belonen met bijvoorbeeld een Louis Vuitton tas. Natuurlijk zijn er meer mogelijke beloningen, zoals die prachtige tas van Zebra die je al maanden wilt hebben. Natuurlijk moet je hiervoor wel voornemens op gaan stellen, waarbij je gebruik kunt maken van de onderstaande hardloopdoelen.

 

Lange afstanden

Als je een langere afstand wilt gaan lopen dan is het belangrijk dat je energie behoudt tijdens je tocht. Je zult namelijk ontzettend veel energie verliezen. Je zult dan ook je lichaam tussendoor moeten voeden zodat je je kracht behoudt om uiteindelijk een lange afstand te kunnen hardlopen. Hierbij kun je gebruik maken van de zogeheten gelletjes, die na een half uur in zullen werken. Je moet de gelletjes dus op de juiste momenten innemen. Ga je 15 kilometer hardlopen en doe je hier normaal gesproken anderhalf uur over? Het zal dan geen zin hebben om na een uur lopen nog een gelletje te nemen. Dit moet je juist na een half uur lopen doen. Ook voordat je begint aan de tocht is het al slim om een gelletje in te nemen.

 

Snelle tijd

Droom je van het neerzetten van een snellere tijd? Dit is natuurlijk een goed voornemen voor 2021. Hiervoor zul je wel de juiste hardloopschoenen moeten hebben. Dit zijn speciale exemplaren die ook wel snelheidsschoenen genoemd worden. Dergelijke schoenen hebben dergelijke eigenschappen waardoor je sneller kunt lopen. Over het algemeen hebben deze hardloopschoenen een licht gewicht. Dit komt doordat ze meestal een dunner bovenwerk hebben, terwijl de zolen vaak ook dunner zijn. Door het lagere gewicht zul je sneller kunnen lopen, aangezien je dus een minder gewicht met je meedraagt. Die paar extra gram minder zullen echt helpen. Een heeldrop is ook van belang. Dit is meestal lager waardoor je korter op de grond zit. Het landen op je voorvoet zal hierdoor eenvoudiger worden. Ook zal dit leiden tot een betere snelheid aangezien je minder van de grond afkomt.

 

Blessurevrij

Als je in 2020 best veel met blessures te maken hebt gehad dan kan je voornemen zijn om in 2021 helemaal blessurevrij te blijven tijdens het hardlopen. Door dit te doen zul je moeten beginnen met de juiste kleding, wat je mogelijk ook in de social deals kunt vinden. Het is bijvoorbeeld slim om compressiekousen te dragen. Dit zal stabiliteit geven aan zowel je achillespezen als je kuiten. Bovendien stimuleert het de doorbloeding van je spieren. Niet alleen het dragen van de compressiekousen is belangrijk, de juiste schoenen en looptechniek kunnen namelijk ook blessures voorkomen. Mogelijk kun je dit aanpassen zodat je minder last zult hebben van pijntjes.

 

Afvallen

Daarnaast zou het ook zo kunnen zijn dat je in 2021 een paar coronakilo’s kwijt wilt raken. Dit kun je doen door te gaan hardlopen, al is je voeding hierbij natuurlijk ook van belang. Voeding en sporten staat namelijk in relatie met elkaar als je het doel hebt om af te vallen. Sterker nog, 80 procent zal uit je voeding komen als je wilt afvallen. Je moet er namelijk voor zorgen dat je een negatieve energiebalans creëren. Dit houdt in dat je dus minder calorieën inneemt dan je verbrandt. Hardlopen zal je hierbij helpen om op een snelle manier de calorieën te verbranden.