Je bekijkt nu Wat is de juiste sportbeha?

Wat is de juiste sportbeha?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Hardlopen

Als vrouwelijke hardloper heb je natuurlijk een hardloopoutfit nodig voor in je sporttas. Hier hoort natuurlijk ook een juiste sportbeha bij. DIt is echt van belang. Zo zul je namelijk comfortabeler hardlopen met een goede beha. Daarnaast is het ook beter voor je borsten. Wanneer je de verkeerde sportbeha draagt kun je namelijk het weefsel beschadigen in je borsten. Dit komt doordat je borsten veel bewegingen zullen maken tijdens het rennen, waardoor ze kunnen gaan hangen. Ook kan het leiden tot striae. Door de juiste sportbeha te dragen tijdens het hardlopen zullen deze bewegingen beperkt blijven, terwijl ze ook je borst- en rugspieren meer ondersteunen. Bovendien is het hardlopen in zo’n beha die je gemakkelijk mee kunt nemen in de luiertas van je kind een stuk hygiënischer dan het rennen met een normale beha. Het kopen van de juiste sportbeha doe je met behulp van dit artikel.

 

Eisen

Als hardloper kun je het beste om een high support sportbeha te dragen. Dit type beha’s zijn namelijk ideaal voor alle actieve sporten. Dit is het geval aangezien ze meer ondersteuning bieden, terwijl ze ook steviger zijn. Bovendien zul je ook zeker goed op de pasvorm letten van de sportbeha. De volgende punten zijn hierbij van belang, waaronder natuurlijk de cupmaat. Hierover later meer. Ook de omtrek van de beha is belangrijk. De sportbeha moet namelijk niet te strak of te los zijn. Het moet zo goed mogelijk aansluiten op je borsten, het zal dan meer ondersteuning bieden. Natuurlijk zul je nog wel normaal moeten kunnen blijven ademen. De bh moet bovendien overal even hoog zitten. Kun je niet normaal ademen tijdens het hardlopen? De beha is dan dus te strak. Kruipt de sportbeha op de rug omhoog? Het zit dan te los en biedt dus niet genoeg ondersteuning. Er zijn overigens meerdere modellen sportbeha’s, net zoals er meerdere modellen zijn als je op zoek bent naar een portemonnee. Je zult een onjuist model hebben gekocht als er rimpels of plooien zijn als je je sportbeha aantrekt. De bandjes van de bh is bovendien van belang. Het is met name fijn als de bandjes zacht en breed zijn. Ze zullen hierdoor niet in je huid snijden terwijl je aan het hardlopen bent.

 

Maat

De maat is dus ook zeker belangrijk als je op zoek bent naar een nieuwe sportbeha. Het is hierbij zeker aan te raden om de bh goed te testen, ook als je het online hebt gekocht. Dit kun je doen door een paar keer op en neer te springen terwijl je de sport bh aanhebt. Trillen je borsten na of voelt de beha niet stevig genoeg? De maat zal dan niet juist zijn, al kan het ook liggen aan het model van de bh. Ook valt te testen of de maat van de sportbeha correct is door je armen omhoog te steken. Zo kun je uitzoeken of de bh omhoog kruipt of niet. Het is de bedoeling dat dit niet het geval is. Ben je van plan om de sport bh online te kopen? Je kunt dan je borsten opmeten om te bepalen welke maat jij zult nodig hebben. Je kunt hierbij gebruik maken van twee wijdten: de bovenwijdte en de onderwijdte. De bovenwijdte meet je door het meetlint over je tepels te plaatsen. Ga vervolgens helemaal rond. De onderwijdte moet je juist door het lint te plaatsen onder je borsten en vervolgens helemaal rond te gaan. Met behulp van deze twee getallen is het dus mogelijk om te bepalen wat de maat van je nieuwe sport bh zou moeten zijn. Alsnog is het slim om de beha te testen natuurlijk.