Wanneer draag ik een sport BH?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Kleding

Wanneer je naar de sportschool gaat of gewoon een stuk gaat hardlopen om even alle energie kwijt te kunnen, is het belangrijk om een goede BH te dragen die jouw borsten voldoende kunnen ondersteunen. De meeste vrouwen dragen tijdens het sporten een sport BH. Deze BH zit niet alleen een stuk comfortabeler tijdens het sporten, het beschermt ook nog eens de borsten tegen beschadigingen in het weefsel en de huidstructuur. Zo’n BH is dus geen overbodige luxe, maar eerder een bescherming tegen lichamelijke klachten en een kromme rug op 50 jarige leeftijd.

Beschadigingen

Of je nou kleine of juist hele grote borsten hebt, en of je nou intensief sport of juist heel rustig bezig bent, een sport BH is en blijft een belangrijk en functioneel kledingstuk voor alle vrouwen. Een sport BH is net als sportschoenen erg belangrijk en een goede investering. Je krijgt met het dragen van zo’n BH minder snel last van je rug en je borsten zitten minder erg in de weg. Ook is één van de belangrijkste redenen voor veel vrouwen om een sport BH te dragen tijdens het sporten, dat dit voorkomt dat je hangborsten krijgt op latere leeftijd. Tijdens een sport zoals volleybal ben je constant op en neer aan het springen, en wanneer je geen sport BH zou dragen zouden je borsten ook constant op en neer bewegen. Dit constante, onwillekeurige rond gestuit van de borsten kan ervoor zorgen dat er druk komt te staan op het weefsel van de borsten en de huidstructuur. Dit kan erg gevaarlijk zijn, want als het weefsel in de borsten wordt beschadigd kan dit zelfs negatieve gevolgen geven voor eventuele borstvoeding die jij later aan je kind had willen geven.

Wanneer is het noodzakelijk om een sport BH te dragen?

Zoals al eerder is gezegd is het beter voor de lichamelijke gezondheid van iedere vrouw om bij kleine bewegingen, zoals hardlopen of tennissen met de kinderen in de tuin, een sport BH te dragen. Veel vrouwen vinden het veel gedoe om zich helemaal uit te kleden om alleen maar van BH te wisselen, maar realiseren deze vrouwen zich dan niet wat de gevolgen zijn van een normale BH tijdens het sporten? Nee, ik denk het niet. Misschien komen ze er later achter wanneer ze bij de dokter komen omdat ze rugklachten hebben.

Aanschaffen

Het kopen van een sport BH is geen grote investering. Het voordeel van een sport BH is dat deze erg lang meegaat en niet snel haar elasticiteit en vorm verliest. Denk aan jouw gezondheid en wacht niet langer met het aanschaffen van een sport BH, het is geen luxe product maar een medicijn gemaakt van stof.

 

Bron: Q-LINN