Je bekijkt nu Hoe Blijf je Fit Tijdens de Lockdown

Hoe Blijf je Fit Tijdens de Lockdown

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Gezondheid

Ik schrijf dit artikel eind december 2020, en ja we zitten in de tweede lockdown vanwege de stijgende corona cijfers. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de sportscholen helaas weer gesloten zijn. Maar als er iets is wat jij graag wilt in deze tijden is het wel werken aan je immuunsysteem door te sporten en gezond te eten. Daarom ga ik in dit artikel dieper in op de manieren om fit te blijven tijdens de lockdown. Dit kun jij doen met de middelen die jij al hebt maar er is online ook wel een fitness shop te vinden die jouw apparatuur kan leveren om je doelen te bereiken.

Hardlopen Thuis of Buiten

Hardlopen is een goede en simpele manier om fit te blijven, nou simpel is het ook alweer niet natuurlijk. Maar je hebt niet veel nodig om er mee te beginnen. We zitten nu midden in de winter en het is dan ook een uitdaging voor veel mensen om buiten te gaan hardlopen. Als je niet van die uitdaging houdt kun jij ook thuis gaan hardlopen op een loopband. Of je nu buiten of binnen gaat hardlopen, je hebt goede hardloopschoenen nodig en eventuele hardloopsokken. Dit om blessures zoals pijnlijke knieën te voorkomen, dit negeren kan een zogenoemde lopers knie veroorzaken. Hardlopen is goed om af te vallen, goed voor je hart en verhoogd jouw uithoudingsvermogen.

Waar op Letten bij Gebruik Loopband

Hardlopen op een loopband is niet hetzelfde als buiten hardlopen. Buiten krijg jij namelijk te maken met verschillende ondergronden die jouw benen en dan voornamelijk jouw knieën sneller belasten. Daarnaast heb jij voorbeeld ook te maken met wind, regen en eventueel kou. Binnen heb jij dit niet, daarom is bijvoorbeeld 5km hardlopen op de loopband minder intens. Om hetzelfde effect te bereiken zou je dus langer kunnen gaan hardlopen of de band laten stijgen. Ook kun je natuurlijk de snelheid van de band verstellen om het effect te verhogen. Hoe zwaarder en hoe breder de band hoe beter de loopband. Dit maakt hem stabieler en dus veiliger om op te lopen.

Optrekken en Opdrukken

Wil je graag jouw spiermassa behouden en vergroten? Dan kun jij thuis ook gaan optrekken en opdrukken. In een online fitness shop zijn genoeg optrekstangen te vinden die jij kunt gebruiken in jouw huis. Bijvoorbeeld met een hefcontstructie, dan plaatst jij hem aan het kozijn van jouw deur. Maar er zijn ook varianten die jij kunt klemmen tussen de muren en bevestigen aan de muur, zorg wel dat jouw muren stevig genoeg zijn. Voor opdrukken heb jij eigenlijk niets nodig, maar je kunt opdruksteunen gebruiken.

Bankdrukken en Squaten

Was jij in de sportschool altijd bezig met bankdrukken? Dan kun jij kiezen om een halterbank of hele bankdruk set te bestellen. De halterstang kun jij ook gebruiken om te squaten. Ook kun jij de halterbank gebruiken om andere oefeningen te doen met bijvoorbeeld dumbells. Om je armspieren en rugspieren meer vorm te geven.

Gezond Eten

Hoe veel jij ook sport, wanneer jij resultaat wilt bereiken moet jij gezond en verstandig eten. Drink daarnaast ook veel water. Jouw spieren moeten goed kunnen herstellen, neem dus ook genoeg rust zodat jij kunt blijven fitnessen. Vermijd suikers en ga bijvoorbeeld online op zoek naar gezonde gerechten die jij voor en na jouw training kunt nuttigen.