Wat moet je weten over nano mineralen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Gezondheid

Het is algemeen bekend dat mineralen een zeer belangrijke meerwaarde voor onze gezondheid kunnen betekenen. Wat veel mensen echter niet weten is dat deze voor kunnen komen in tal van verschillende vormen. Eén van de vormen waar je voor zou kunnen kiezen zijn de zogenaamde nano mineralen. Het betreft hier mineralen welke er bekend om staan niet naar de bodem te zinken of aan het oppervlak te blijven drijven. In plaats daarvan kunnen ze uitstekend worden opgelost in een vloeistof zoals bijvoorbeeld water. Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk wat dergelijke mineralen nu precies zijn evenals op welke voordelen je daarbij kan rekenen? Dan is het zeker de moeite waard om even het restant van de informatie hieronder ook door te nemen.

Wat zijn nano mineralen nu eigenlijk precies?

Laat ons om te beginnen even kijken naar wat nano mineralen nu precies zijn. Voor deze mineralen geldt dat ze zich kenmerken door een bijzonder kleine deeltjesgrootte. Deze staat erom bekend aanzienlijk beter te absorberen in vergelijking met pillen en poeders. 

Bovendien is het zo dat ze in de praktijk eveneens de perfecte oplossing blijken te zijn voor mensen met bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen. De absorptie van zowel mineralen als vitaminen kan daardoor aanzienlijk zijn verstoord. Het is aangetoond dat voor mineralen uit gesteenten en kleisoorten geldt dat ze amper voor 20 tot 40 procent geabsorbeerd kunnen worden. Voor mineralen geldt in de praktijk bovendien dat ze niet zelden worden gebonden met (amino)zuren omdat op die manier de opname kan worden verbeterd. 

Volledige absorptie 

Inmiddels weten we dat mineralen uit gesteenten en kleisoorten dus amper voor 20 tot 40 procent worden geabsorbeerd. Voor zogenaamde gecheleerde mineralen geldt een opname van tussen de 50 en 60 procent. Tot slot zijn er dan de zogenaamde nano mineralen. Hiervoor geldt dat ze volledig worden geabsorbeerd. Het even aanhouden van de vloeistof in de mond voordat je ze doorgaat slikken zorgt ervoor dat de mineralen onmiddellijk in het lichaam worden opgenomen en gebruikt kunnen worden. Dit maakt meten duidelijk over welk niet te onderschatten voordeel dit type van mineralen beschikt ten opzichte van de verschillende alternatieven die op de markt zijn terug te vinden.

 

Puur Mieke | Voor een gezonde lifestyle

 

De niet te onderschatten meerwaarde van nano mineralen

Van mineralen is bekend dat ze de bron zijn van alle fysieke vormen van leven die er op onze planeet bestaan. Bovendien is het zo dat ze ook de basis van alle voeding vormen. Van het menselijk lichaam is bekend dat ze voor zo’n vier procent bestaat uit mineralen. Voor de mineralen geldt dat ze vergelijkbaar met de 50 miljard cellen in ons lichaam die ze voeden afhankelijk zijn van elkaar voor hun werking. Omwille van deze reden is het belangrijk om over het volledige spectrum te kunnen beschikken. Dit zoals het geval is bij planten. Echter kunnen we tegenwoordig vaststellen dat er in onze bodem aanzienlijk minder mineralen zijn terug te vinden in vergelijking met vroeger. Het gebrek aan dergelijke mineralen kan er ook voor zorgen dat planten minder mineralen gaan bevatten waardoor er bepaalde gebreken kunnen ontstaan. De inname van bijvoorbeeld nano mineralen kan ervoor zorgen dat deze (dreigende) gebreken op een efficiënte manier opgelost kunnen worden.