Gezondheid

Hardlopen is goed voor je gezondheid. Misschien zelfs beter dan dat je denkt. Druk op “Lees Meer” voor meer informatie.

Hardlopen goed voor je gezondheid

Hardlopen is goed voor je gezondheid.

Misschien zelfs beter dan dat je denkt. Buiten het feit dat het helemaal gratis is en dat je het lekker in de natuur kunt doen, breng je niet alleen maar je lichaam in vorm maar ook je geest. Het is één van de eenvoudigste oefeningen die je kunt doen die voordelen met zich meebrengt voor bijna je hele lichaam. Druk op de knop “Lees Verder” om een aantal voordelen te bekijken.

Vindt u deze pagina leuk?

Bekijk dan snel een van de onderstaande pagina’s voor meer leuke feitjes en informatie over hardlopen!

Wie is Evy?

Evy werkt voor de radio en de televisie. Klik op de knop "Lees meer" om verder te lezen over Evy

Normale Hartslag

Hardlopen en andere oefeningen verhogen het hartritme. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over hartslag.

Rennen in de sportschool

Rennen in de sportschool wordt gedaan op een loopband. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over rennen in een sportschool.

gallery-2

Je traint je benen en je lichaamskern tegelijk

Als je ooit een marathon of ander hardloopevenement hebt gezien, weet je het positieve effect van hardlopen op het onderlichaam. Maar weinig mensen realiseren zich hoe nuttig het ook voor je lichaamskern kan zijn.

Hardlopen activeert automatisch je kernspieren en dwingt je om je heupen te stabiliseren. Een sterke kern kan helpen bij balans, stabiliteit en uithoudingsvermogen bij dagelijkse activiteiten zoals wandelen, sporten, boodschappen doen en zelfs in een goede houding blijven zitten terwijl je aan je bureau werkt.

Het bevordert gewichtsverlies

Hardlopen kan echt een boost geven aan het gewichtsverliesproces.

Positief effect

Het voortbewegen van je lichaam op een uitdagend tempo heeft een positief effect op je vetverbrandingssysteem (helemaal wanneer je net begint). Zodra je dit vaker doet zal je ook de intensiteit van je hardloopsessie verhogen, waardoor je nog meer zult verbranden en je conditie nog beter wordt. Mocht je zo vorderen dat je lichaam het gewend raakt om op een bepaalde manier uitgedaagd te worden, is het belangrijk om te wisselen van oefening. Je kunt nog steeds blijven hardlopen, maar doe er bijvoorbeeld eens een sprintje tussen of wat sprongen. Je lichaam krijgt dan weer nieuwe prikkels wat weer leidt tot verbetering!

Je verbetert je cardiovasculaire gezondheid

Je lichaam is in staat zich verbazingwekkend aan te kunnen passen wanneer het herhaaldelijk wordt uitgedaagd met aerobe (zuurstofbehoevende) oefeningen. Het verbetert de werking van je hart en bevordert de ademhaling.

Het is goed voor je spieren en voor andere organen, zoals je longen en bloedvaten. Hoe effectiever en efficiënter die hun werk kunnen doen, des te gezonder je zult zijn!