Je bekijkt nu Klein sportevenement organiseren? Dit moet geregeld worden

Klein sportevenement organiseren? Dit moet geregeld worden

Klein sportevenement organiseren? Dit moet geregeld worden

Sporten is gezond en zorgt voor verbinding. Daarom zijn er overal in Nederland sportclubs en sportscholen te vinden en vinden er elk weekend tientallen sportevenementen plaats. Wil jij zelf een sportevenement organiseren, bijvoorbeeld om jouw woonplaats of een bepaalde doelgroep in beweging te krijgen? Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat je allemaal moet regelen bij het organiseren van een sportevenement.

Het ontwikkelen van een concept

Het organiseren van een sportevenement begint bij het ontwikkelen van een concept. Om een concept op te kunnen stellen is het belangrijk om op een rijtje te zetten waarom het evenement wordt georganiseerd, wat de doelgroep van het evenement is en wat de doelstelling is. Organiseer je een evenement ten behoeve van een goed doel of om de levendigheid in een woonwijk te vergroten? Is het evenement voor kinderen, jongeren of volwassenen? Wat wil je met het evenement bereiken? Wil je er voor zorgen dat wijkgenoten zich meer verbonden weten met elkaar, wil je jouw woonplaats op de kaart zetten of wil je juist dat een bepaald goed doel meer in de spotlights wordt gezet? Door hier goed over na te denken kan je een evenement neerzetten waar mensen niet meer om heen kunnen en wordt het een dag om nooit te vergeten.

Het opstellen van de planning

Of je nou een hardloopwedstrijd, een voetbaltoernooi of een springconcours organiseert, een sportevenement loopt volledig in de soep als er geen goede planning wordt gemaakt. Het is daarom aan te raden om een uiterste inschrijfdatum of een inschrijfmaximum aan te houden. Na deze datum of bij het bereiken van dit maximum worden er geen nieuwe inschrijvingen meer in behandeling genomen. Zo kan jij in alle rust beginnen met het opstellen van een planning en weet je zeker dat jouw sportevenement in goede banen wordt geleid en een groot succes wordt.

De juiste sportprijzen en merchandise

Een sportevenement is niet compleet zonder een passende sportprijs. Sportprijzen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, zodat er voor elke competitie of evenement een passende prijs verkrijgbaar is. Zo kan je kiezen voor prachtige sportbekers of medailles, maar is het ook mogelijk om de winnaars te belonen met een glas standaard of een prachtig beeldje. Wil je alle deelnemers van een herinnering voorzien? Dan zijn vaantjes of merchandise zoals bedrukte Dopper flessen of bidons een goede keuze. Het is aan te raden om je even te verdiepen in de verschillende sportprijzen en bijbehorende mogelijkheden, zodat je de prijs echt helemaal aansluit op het evenement.