Je bekijkt nu Tips voor een nieuwe zorgverzekering

Tips voor een nieuwe zorgverzekering

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Verzorging
Ieder jaar stappen er weer massaal ontzettend veel mensen over  van zorgverzekeraar. Dit kan te maken hebben met een welkom cadeau, maar ook met eventuele gewijzigde polisvoorwaarden. Een andere optie, is dat er in je eigen situatie iets is veranderd in de afgelopen tijd. Kortom, allerlei verschillende redenen waarom het kan zijn dat jij een nieuwe verzekering wilt afsluiten voor je zorg. Omdat de keuze meer is dan alleen op basis van prijs, hebben we een aantal tips voor je, die je hier zeker bij kunnen helpen. Er komt namelijk veel meer bij kijken wanneer jij besluit om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Uiteraard speelt voor veel mensen de prijs een grote rol, maar aanvullende voorwaarde en ook dekking is een veel belangrijker punt. Om je een idee te geven wat er allemaal bij komt kijken, hebben we een aantal tips voor je.

Keuzevrijheid

Ondanks het feit dat Nederland tal van goede ziekenhuizen telt, zal je bij je verzekering ook moeten kijken naar de keuzevrijheid die jij hebt als er wat gebeurt. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je zomaar naar ieder ziekenhuis toe mag om te worden geholpen. Om ervoor te zorgen dat je weet wat er voor jou mogelijk is, is het goed om de polisvoorwaarden goed door te lezen. Je zult dan al snel tot de conclusie komen dat je zorgverzekering vergelijken meer is dan alleen het kijken naar de prijs. Wanneer je namelijk verplicht wordt om naar een ziekenhuis te gaan die een stuk verder is, dan is het zeker goed om hier kritisch naar te kijken. Je zit er namelijk niet op te wachten, dat wanneer er iets met jezelf of de kinderen aan de hand is, je eerst nog een paar kilometer verder moet rijden, omdat jij graag 10 euro per maand wilde besparen op je premie.

Verschillende dekkingen van je zorgverzekering vergelijken

Je zult denken dat het basispakket voor iedereen hetzelfde is. Uiteraard is dat ook zo, maar dat betekent niet dat een andere verzekeraar dit niet anders mag invullen. Uiteraard zijn er minimale eisen gesteld, maar een zorgverzekeraar kan er zelf voor kiezen of ze zich houden aan de bijvoorbeeld minimale 6 fysiobehandelingen of dat ze er  8 of zelfs 10 bieden om mensen te ‘lokken’. Wanneer dit voor jou relevant is, doe je er dus goed aan om hier goed naar te kijken. Die paar extra ‘gratis’ behandelingen kunnen namelijk het verschil maken tussen een duurdere of goedkopere verzekering. Wanneer er namelijk maar een paar euro op vooruit gaat, maar je wel zelf verantwoordelijk bent voor het bekostigen van deze behandelingen, dan ben je dus per saldo slechter uit. Je verzekering vergelijken is dus zeker aan te raden alvorens je ervoor kiest om over te stappen.