Incontinentie tijdens het rennen: wat kun je doen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Verzorging

Wanneer je last hebt van urineverlies is dat niet fijn. Echter wordt het nog vervelender als dit ook optreed bij bijvoorbeeld het hardlopen. Wanneer je aan het hardlopen bent kun je hier namelijk niet gelijk wat aan doen. Voor veel mensen bederft het de plezier bij het hardlopen en dat is jammer. De meesten besluiten uiteindelijk om te stoppen en verliezen door de incontinentie een leuke hobby.

Urineverlies tijdens hardlopen

Urineverlies bij hardlopen wordt ook wel stressincontinentie genoemd. Hierbij gaat het niet om stress die je kan ervaren bij bijvoorbeeld werk, maar om druk, qua spanning op de buik. Bij urineverlies tijdens hardlopen komt er druk op de blaas te staan. Als de sluitspier, blaas en bekkenbodem spieren niet sterk zijn, zorgt dit voor urineverlies bij hardlopen. Naast hardlopen treedt deze vorm van urineverlies vaak ook op bij andere situaties. Zo hebben erg veel mensen ook last bij het tillen van materialen. Stressincontinentie treed erg vaak op bij vrouwen die zwanger zijn geweest. Echter zijn er ook mannen met hetzelfde probleem. Gelukkig zijn er wel maatregelen die je kunt nemen om zo min mogelijk last te hebben van de kwaal.

Maatregelen

Ongewenst urineverlies is een erg vervelende kwaal. Het is dan ook niet gek dat veel mensen zo snel mogelijk van deze kwaal af willen komen. Er zijn dan ook een aantal maatregelen die je kunt nemen om hier zo snel mogelijk vanaf te komen. Zo is het belangrijk om te zorgen dat je niet te moe wordt. Daarnaast is het handig om ervoor te zorgen dat je blaas voor het hardlopen goed leeg is. Om te voorkomen dat deze tijdens het hardlopen weer wat voller wordt, zul je voor het hardlopen niet veel moeten drinken. Een andere manier om de klachten te bestrijden, is door gebruik te maken van incontinentiemateriaal. Erg veel mensen gebruiken dit en hebben hier dagelijks baat bij.