Je bekijkt nu Weet jij nog niet welke fietshelm bij jou past?

Weet jij nog niet welke fietshelm bij jou past?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Veiligheid

Het dragen van een fietshelm is zeer belangrijk om je veiligheid te kunnen waarborgen. Maar hoe weet je nou welke helm het beste bij jou past? Om deze keuze makkelijk te maken hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

De juiste maat bepalen

Voordat je start met de zoektocht naar de juiste fietshelm is het van belang dat je weet welke maat voor jou geschikt is. Hou bij het meten dan ook rekening met het volgende: maak gebruik van een meetlint voor het meten van de omtrek van je hoofd. Dit doe je door het meetlint op 2,5 cm boven je wenkbrauw te houden en om je hoofd te draaien. Wanneer je de omtrek weet, kun je gemakkelijk zien welke maat je nodig hebt aangezien bij elke helm vaak de omtrek straat weergegeven. Is jouw omtrek bijvoorbeeld 55cm? Dan heb je maat M.

Ben je op zoek naar een kinderfietshelm voor jouw kind? Dit werkt bijna hetzelfde. Het enige verschil is dat je het meetlint 2 cm boven de wenkbrauw houdt in plaats van 2,5 cm. Voor kinderen die in de groei zijn, is het daarnaast handig om een verstelbare helm te kopen. Zo kun je er langer mee doen.

Eigenschappen van de fietshelm

De volgende stap is het bepalen van welke eigenschappen aan een fietshelm belangrijk zijn voor jou. Welke eigenschappen moet een fietshelm voor jou zeker bevatten? Voorbeelden van eigenschappen van fietshelmen zijn als volgt:

  • Voldoen aan de Europese kwaliteitsnorm.
  • Hoogte verstelbaar.
  • Regen beschermend.
  • Voorzien van verlichting.
  • Voorzien van zonneklep.

Passen van de fietshelm

Wanneer je op basis van bovenstaande punten hebt overwogen welke eigenschappen voor jou het belangrijkste zijn, kun je overgaan tot het kiezen van de helm! Er is een groot aanbod in fietshelmen voor dames en kinderen online. Wanneer je de helm hebt besteld en ontvangen ben je natuurlijk heel benieuwd of het ook daadwerkelijk de perfecte fit voor jou is. Wij raden aan om tijdens het passen van je helm ook je fietsbril te dragen (indien van toepassing). Zo voorkom je dat je een te kleine helm koopt. Daarbij is het goed om tijdens het passen ook op je fiets te gaan zitten. Op een wielren- of mountainbike fiets zit je vaak verder voorovergebogen en is je hoofd gekanteld, hierdoor kan de helm anders vallen. Ga tot slot na of je de helm zowel stevig als comfortabel vindt zitten. Zo ja, dan is er een grote kans dat jij de fietshelm hebt gevonden die bij jou past!