Je bekijkt nu Wat wil jij later worden?

Wat wil jij later worden?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport

Je hoort regelmatig dat jongens later profvoetballer willen worden, waarbij de meiden vaak verwachten dat zij zullen uitbloeien tot prinses of kapper. Toch zijn er genoeg redenen voor meiden om ook op voetbal te gaan. 

Waarom horen we zo weinig meiden die enthousiast zijn over voetbal? Is dat omdat er daadwerkelijk zo weinig meiden op voetbal zitten of durven meiden zich niet uit te spreken over de ‘jongens’sport? Laten we daar snel iets aan veranderen, er zijn namelijk genoeg redenen voor meiden om te scoren in de voetbaldoeltjes.

Gevoel van gelijkheid
Vroeger werden vrouwen ingezet als huisvrouw, terwijl de man op de werkvloer stond. De rollen waren totaal verschillend ten opzichte van nu. Het voetbal laat zien dat jongens en meiden gelijk staan, aangezien beide genders in een team samenkomen. Vroeger bestonden de voetbal teams nog alleen uit mannen. Naarmate de tijd onderstonden er ook vrouwenteams. Tegenwoordig komen deze teams ook samen en spelen de vrouwen en mannen gezamenlijk binnen een team.

Indrukwekkende skills
Terwijl alle andere meiden zich opmaken, kun jij indruk maken op personen met jouw voetbalskills. Een snelle sprint, een prachtige truc en een onvergetelijk doelpunt: daar maak jij pas indruk mee! Dit heeft overigens ook positieve invloed op het zelfvertrouwen.

Goede workout
Doordat de wereld langzamerhand digitaliseert, merkt men dat vooral kinderen te weinig bewegen door de dag heen. Eén ding is zeker: met voetbal sta jij geen moment stil! Van sprintjes trekken tot een doelpunt maken… Jij zult een hoop calorieën verbranden tijdens deze sport. Tegelijkertijd heb jij direct voldoende bewogen. Hierdoor bouw je conditie op doordat je tijdens de wedstrijden en trainingen veel in beweging bent en daarbij aan t rennen. Hierdoor zal met de tijd je uithoudingsvermogen steeds beter worden.

Vriendschappen sluiten
In het voetbalteam is een goede band enorm belangrijk. Je hebt immers een overeenkomend doel die je enkel aan de hand van samenwerking kunt behalen: de bal in het voetbalgoal krijgen. Door de samenwerking en de regelmatige training worden er vaak hechte vriendschappen gesloten op het voetbalveld. Voetbal draait dus niet alleen om winnen, maar vergroot ook je vriendengroep en communicatieve vaardigheden.