Marathon lopen

Een marathon lopen is voor veel mensen een punt op hun bucketlist. Klik op de knop “lees meer” voor meer informatie.

Marathon lopen

Een marathon lopen is voor veel mensen een punt op hun bucketlist.

Een marathon lopen is voor veel mensen een punt op hun bucketlist. Een marathon is om precies te zijn een afstand van 42,195 kilometer. Niet iets voor beginners dus, maar wel erg leuk om naartoe te werken!

Hoe lang doet men er gemiddeld over om een marathon te lopen?

De elite onder de mannelijke lopers rennen flink door.

Sleutels tot succes

Zij rennen namelijk gemiddeld zo’n 20 kilometer per uur, waardoor ze in staat zijn de marathon onder de 2,5 uur af te ronden. Maar ook al ren je langzamer, de medaille wacht op je zodra je de marathon hebt afgerond (ongeacht het tempo).

Een goed uithoudingsvermogen, eetpatroon en doorzettingsvermogen zijn de sleutels tot succes in het lopen van een marathon.

chander-r-z4WH11FMfIQ-unsplash

Hoe train je voor een marathon?

Het trainen voor een marathon is niet zomaar iets, maar zeker niet onmogelijk. Al veel mensen hebben een marathon gelopen, dus dat kan jij ook! Een goed plan en de juiste middelen zijn echter wel een vereiste. Het is belangrijk om ruim de tijd te nemen, zeker als je eerst een bankhanger bent geweest!

Ieder succes begint met doelen stellen

Ieder succes begint met doelen stellen. Hoe serieus je daarin bent zal bepalen of je het zal halen of niet. Je kunt deze doelen verdelen in 2 soorten doelen: interne doelen en externe doelen. Interne doelen hebben bijvoorbeeld te maken met je mindset en je voeding. Externe doelen hebben te maken met bijvoorbeeld te behalen afstanden en snelheid. Zodra je je doelen hebt gesteld, is het tijd om er naartoe te werken!

Voedingsschema

Het is belangrijk om een strak trainings- en voedingsschema te volgen. Discipline speelt hierin een belangrijke rol. Ook de tijd nemen om te herstellen hoort hierbij!

Dit is belangrijk om blessures te voorkomen. Op internet zijn veel verschillende schema’s te vinden die je kunt volgen, maar alvorens je ergens aan begint moet je wel eerlijk zijn naar jezelf over hoe fit je werkelijk bent!