Je bekijkt nu 3 gezonde recepten om sneller te herstellen

3 gezonde recepten om sneller te herstellen

Voeding is een ontzettend belangrijke factor van gezondheid en met name sport. Sporten zonder de juiste voeding te nuttigen heeft simpelweg veel minder effect. Of jij nou wilt afvallen, langer wilt hardlopen, of zwaarder wilt trainen, de basis begint bij de juiste voeding. Sportvoeding kan hier een grote rol in spelen het het jou makkelijker te maken om zo de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Over het algemeen verlies jij veel vocht en energie tijdens het sporten. Om deze reden is het belangrijk om veel vocht en koolhydraten binnen te krijgen om te herstellen. Daarnaast is het vooral voor spierherstel cruciaal dat jij veel eiwitten binnen krijgt. Om het jou een stukje makkelijker te maken hebben we hier alvast 3 gezonde recepten om sneller te herstellen.

Pasta met spinazie

Pasta staat erom bekend dat het veel koolhydraten bevat en dat is nou precies wat jij nodig hebt na een zware workout. De energie tank is helemaal leeg en pasta gaat jou erbij helpen om deze weer vol te krijgen. Het fijn aan pasta is is dat er ontelbaar veel combinaties mogelijk zijn qua groente en vlees of vis. Nu is spinazie de meest populaire keuze omdat spinazie heel veel goede voedingsstoffen bevat waaronder natuurlijk eiwit. Het lekkerste is om deze paste te combineren met zalm of kip, beide goed voor de spieropbouw!

Eiwit pannenkoeken

Ben jij gek op pannenkoeken maar wil je ook aan je spierherstel werken? Ga dan voor gezonde eiwit pannenkoeken. Eigenlijk kan je van bijna elke pannenkoek een eiwit pannenkoek maken. Het enige wat je hoeft te doen is wat suikers weglaten om het gezond te houden en wat eiwit toe te voegen. Eiwitten kopen is tegenwoordig gelukkig heel makkelijk en bijna in elke supermarkt of online sportwebshop wel te vinden.

Roerbakei met groente

Een roerbakei met groente is een perfecte lunch voor wanneer jij een zware ochtendtraining hebt gehad. Het ei zorgt er uiteraard voor dat jij eiwitten binnen krijgt en door dit aan te vullen met groente zoals spinazie, boerenkool, of champignons krijgt jouw lichaam een boost van de juiste voedingsstoffen. Zo herstel jij optimaal!

 

Welke is jouw favoriet?