Je bekijkt nu Sportsupplementen voor hardlopers

Sportsupplementen voor hardlopers

Voor velen is hardlopen een manier om fitter te worden. Daarvoor is hardlopen geschikt, aangezien je consistent beweegt en hardlopen een goede manier van cardio is. Voor sommigen is hardlopen echt een sport. Ongeacht het niveau gebruiken hardlopers steeds vaker sportsupplementen. Waarom dat zo is, welke sportsupplementen dan geschikt zijn en waar je op dient te letten, lees je in deze blog.

Waarom & welke sportsupplementen gebruiken?

Kort gezegd bevorderen supplementen enerzijds je prestaties en zorgen ze er anderzijds voor dat je je lichaam gezond houdt.

Sportsupplementen werken het beste wanneer je voeding ook in orde is. Zorg daar dus voor, omdat een combinatie van een gebalanceerd voedingsschema en gezonde sportsupplementen ideaal is 

Voor hardlopers is hun uithoudingsvermogen van belang. Hiervoor heb je energie nodig. Daarom is gezond eten van belang. Bepaalde sportsupplementen helpen echter ook. Een goed voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld cafeïne pillen. Deze helpen je met je uithoudingsvermogen, waardoor je beter kunt presteren. Ook BCAA-aminozuren zijn belangrijk. Hiermee herstel je sneller en verklein je de kans op blessures. Allemaal van groot belang voor je prestaties tijdens het hardlopen!

Een andere reden waarom sportsupplementen geschikt zijn voor hardlopers, is dat ze goed zijn voor je algemene gezondheid. Zo krijg je met whey eiwitshakes voldoende eiwitten binnen, wat als hardloper van belang is voor je spieren. Verder is omega 3 een goed supplement voor je hart en hersenen, wat voor sporters extra belangrijk is. Verder worden vitamines en mineralen ook vrij regelmatig gebruikt.

Waar op letten bij sportsupplementen?

Het belangrijkste is dat je let op je gezondheid. Daarom is het aangeraden om te kiezen voor gezonde sportsupplementen. Dit zijn supplementen met gezonde voedingsstoffen en zonder chemische zoetstoffen (zoals aspartaam). Let bij het aanschaffen van sportsupplementen daarom altijd goed op hoe gezond de supplementen daadwerkelijk zijn. Vermijd chemische zoetstoffen en kies in plaats daarvan voor supplementen zonder zoetstoffen of met natuurlijke & gezonde zoetstoffen. 

Geef een antwoord